Bab 1 – Kerasukan (Berlawan Dengan Syaitan-BDS)

Bab 1 – Kerasukan (Berlawan Dengan Syaitan-BDS)BERLAWAN DENGAN SYAITANCERITA MISTERICERITA SERAM

Bab 1 – Kerasukan Sakit kepala aku hari ini tengok banyak fail bersepah di atas meja. Semalam aku balik lewat malam selepas menghantar abah pulang ke rumah dia. Aku rasa macam tak cukup tidur. Abah pula berpesan agar aku tidak lupa untuk datang ke rumah dia petang nanti. Aku mengambil sebotol minyak cap kapak di

84 total views, no views today

Tuisyen di rumah?

HOME TUITION

Saya menawarkan perkhidmatan ‘home tuisyen’ bagi pelajar-pelajar di sekitar sentul dan lokasi yang sesuai. Mata pelajaran utama yang ditawarkan adalah subjek matematik, tetapi sekiranya ibubapa atau pelajar memerlukan bimbingan mengenai subjek lain, saya sedia untuk berbincang dan menawarkannya sekiranya sesuai. sila hubungi nombor yang tertera untuk maklumat lanjut. h/p : 01120898979 73 total views, no views

73 total views, no views today

Pendapatan Aktif dan Pendapatan Pasif

PENDAPATAN AKTIFPENDAPATAN PASIF

Ramai orang masih tertanya-tanya dan tidak begitu memahami sepenuhnya perbezaan pendapatan aktif dan pendapatan pasif. Ada orang masih menyangka bahawa pendapatan aktif adalah bagi orang yang kerja makan gaji manakala pendapatan pasif adalah bagi orang yang buat kerja part time. Sebenarnya pendapatan aktif adalah keadaan atau situasi dimana anda perlu melakukan kerja untuk mendapat bayaran

135 total views, no views today

Bagaimana nak jual ebook? part 3

JUAL EBOOK

Saya nak share teknik yang saya guna untuk create ebook saya siap dengan cover sekali. Ini panduan tersimple yang saya boleh kongsi dengan kawan-kawan. Memang mula-mula tu agak kelam-kabut, tapi bila dan biasa buat ebook, saya rasa teknik ni memang mudah dan senang.  Okay, perkara yang saya nak share ini dengan kawan-kawan adalah dengan anggapan

185 total views, no views today

Bagaimana nak jual ebook? part 2

JUAL EBOOK

Rasanya ramai yang dah tahu macam mana nak daftar buku dengan perpustakaan negara malaysia (PNM). Kalau anda freelance writer atau penulis bebas, anda kenalah buat sendiri semua ini. Lepas isi borang permohonan anda akan dapat maklumbalas dari PNM melalui emel kalau anda hantar melalui emel. Kalau dengan pos, anda akan dapat maklum balas melalui pos

134 total views, no views today

Saya jual ebook saya di Google Play Book…

MARKETPLACE EBOOK PERSONALPLATFORM JUALAN EBOOK

Selain di PublishDrive dan Draft2digital, saya juga menggunakan platform Google Play Book untuk memasarkan ebook-ebook terbitan Geinwo Enterprise. Cumanya, Google Play Book sangat ‘strict’ tentang pemasaran ebook menerusi channel mereka dan akaun publisher sangat limited. Walaubagaimanapun, apa yang paling saya suka mengenai pemasaran di Google Play Book adalah saya boleh membayar menggunakan kredit dari telefon

208 total views, no views today

Saya jual ebook saya di Draft2digital

MARKETPLACE EBOOK PERSONALPLATFORM JUALAN EBOOK

Saya juga menggunakan platform ini iaitu Draft2digital untuk memasarkan ebook yang saya telah hasilkan. Pendaftaran adalah percuma dan seperti biasa, apa yang diperlukan adalah ebook yang telah siap untuk diupload ke laman web ini. Draft2digital. Jangan berlengah lagi, tunjukkan bakat anda dalam bidang penulisan dan dapatkan pendapatan sampingan dengan menghasilkan ebook anda sendiri! Jom daftar!

181 total views, no views today

Saya jual ebook saya kat PublishDrive

MARKETPLACE EBOOK PERSONALPLATFORM JUALAN EBOOK

Untuk pengetahuan anda, pendaftaran adalah PERCUMA! Tiada yuran tersembunyi dan apa yang anda perlukan adalah ebook yang sudah siap untuk dijual melalui platform PublishDrive! Apa tunggu lagi? Jom buat duit dengan hasil penulisan ebook anda ke peringkat global. Jual buku anda ke seluruh dunia. Sila lawati link ini : https://admin.publishdrive.com/registration/aff/geinwoenterprise 154 total views, no views today

154 total views, no views today

Cerita Berlawan Dengan Syaitan part 2

EBOOK PROMO

Ini merupakan buku siri berlawan dengan syaitan kedua yang ditulis oleh saya. Buku ini mempunyai watak kesinambungan dari berlawan dengan syaitan part 1. Namun yang demikian, jalan ceritanya agak berbeza dengan jilid yang terdahulu. Boleh didapati di Google Play Book dan Shopee, buku ini menampikan kelainan dari segi penceritaan dan susur atur watak yang diperkenalkan

120 total views, no views today