Bab 27 – Datuk Murad Tewas (BDSII)

Spread the love

Bab 27 – Datuk Murad Tewas

Datuk Murad di tangkap ketika ingin keluar dari Malaysia melalui exit KLIA. Pihak polis yang sedang mencari suspek yang disyaki ada kaitan dengan pembunuhan dua orang ahli lembaga pengarah syarikat Cemerlang Venture berjaya ditahan selepas pihak imigresen memaklumkan kepada pihak polis kerana Datuk Murad telah disenaraihitamkan untuk keluar negara. Beliau yang tidak memberikan sebarang reaksi ketika ditahan hanya mengikut sahaja arahan pihak polis agar memberikan kerjasama.

Pihak polis telah membawa Datuk Murad untuk ditahan bagi menjalankan siasatan lanjut berkenaan kes pembunuhan misteri rakan bisnis Datuk Murad dalam syarikat Cemerlang Venture. Pihak polis juga percaya bahawa kehilangan Sofea yang masih gagal ditemui ada kaitan dengan Datuk Murad yang dikatakan antara suspek utama kes selain tragedi yang menimpa Asad.

Apabila ditanya oleh wartawan, Datuk Murad hanya bersikap pasif dan bersahaja. Dia hanya melihat sahaja para wartawan yang mengerumuni KLIA pada hari ini mengambil gambarnya dan merakam video penahanannya oleh pihak polis.

Tiada langsung unsur-unsur terkejut mahupun tentangan dari Datuk Murad ketika dia dibawa menuju ke kereta peronda polis. Dia dimasukkan ke dalam kereta dan dibawa pergi oleh pihak polis untuk membantu siasatan lanjut berkenaan kematian tragis Datuk Kassim dan Datuk Halim.

 377 total views,  1 views today

Leave a Reply