Bagaimana nak jual ebook? part 3

JUAL EBOOK

Saya nak share teknik yang saya guna untuk create ebook saya siap dengan cover sekali. Ini panduan tersimple yang saya boleh kongsi dengan kawan-kawan. Memang mula-mula tu agak kelam-kabut, tapi bila dan biasa buat ebook, saya rasa teknik ni memang mudah dan senang.  Okay, perkara yang saya nak share ini dengan kawan-kawan adalah dengan anggapan

168 total views, no views today

Bagaimana nak jual ebook? part 2

JUAL EBOOK

Rasanya ramai yang dah tahu macam mana nak daftar buku dengan perpustakaan negara malaysia (PNM). Kalau anda freelance writer atau penulis bebas, anda kenalah buat sendiri semua ini. Lepas isi borang permohonan anda akan dapat maklumbalas dari PNM melalui emel kalau anda hantar melalui emel. Kalau dengan pos, anda akan dapat maklum balas melalui pos

119 total views, no views today

Saya jual ebook saya di Google Play Book…

MARKETPLACE EBOOK PERSONALPLATFORM JUALAN EBOOK

Selain di PublishDrive dan Draft2digital, saya juga menggunakan platform Google Play Book untuk memasarkan ebook-ebook terbitan Geinwo Enterprise. Cumanya, Google Play Book sangat ‘strict’ tentang pemasaran ebook menerusi channel mereka dan akaun publisher sangat limited. Walaubagaimanapun, apa yang paling saya suka mengenai pemasaran di Google Play Book adalah saya boleh membayar menggunakan kredit dari telefon

192 total views, no views today

Saya jual ebook saya di Draft2digital

MARKETPLACE EBOOK PERSONALPLATFORM JUALAN EBOOK

Saya juga menggunakan platform ini iaitu Draft2digital untuk memasarkan ebook yang saya telah hasilkan. Pendaftaran adalah percuma dan seperti biasa, apa yang diperlukan adalah ebook yang telah siap untuk diupload ke laman web ini. Draft2digital. Jangan berlengah lagi, tunjukkan bakat anda dalam bidang penulisan dan dapatkan pendapatan sampingan dengan menghasilkan ebook anda sendiri! Jom daftar!

163 total views, no views today

Saya jual ebook saya kat PublishDrive

MARKETPLACE EBOOK PERSONALPLATFORM JUALAN EBOOK

Untuk pengetahuan anda, pendaftaran adalah PERCUMA! Tiada yuran tersembunyi dan apa yang anda perlukan adalah ebook yang sudah siap untuk dijual melalui platform PublishDrive! Apa tunggu lagi? Jom buat duit dengan hasil penulisan ebook anda ke peringkat global. Jual buku anda ke seluruh dunia. Sila lawati link ini : https://admin.publishdrive.com/registration/aff/geinwoenterprise 131 total views, no views today

131 total views, no views today

Cerita Berlawan Dengan Syaitan part 2

EBOOK PROMO

Ini merupakan buku siri berlawan dengan syaitan kedua yang ditulis oleh saya. Buku ini mempunyai watak kesinambungan dari berlawan dengan syaitan part 1. Namun yang demikian, jalan ceritanya agak berbeza dengan jilid yang terdahulu. Boleh didapati di Google Play Book dan Shopee, buku ini menampikan kelainan dari segi penceritaan dan susur atur watak yang diperkenalkan

101 total views, 1 views today

Pengenalan ebook Senangnya buat duit…

EBOOK PROMO

Buku senangnya buat duit bukanlah satu buku panduan untuk jadi kaya atau short cut untuk dapat banyak duit atau buat duit. Tiada kejayaan tanpa usaha yang berterusan dari anda sendiri. Tiada rezeki tanpa izin tuhan. Buku ini saya tulis dengan disertai satu akaun PERCUMA untuk anda akses sistem atas talian (online system) yang saya reka

99 total views, no views today

Pengenalan : Cerita Berlawan Dengan Syaitan

EBOOK PROMO

Pengenalan Bismillahirahmanirrahim. Assalammualaikum w.b.t kepada pembaca budiman. Alhamdulillah saya ucapkan kepada Allah s.w.t kerana mengizinkan saya menulis sebuah buku cerita seram buat kali pertama dalam hidup saya. Ini semua ketentuan dariNya jua. Terima kasih yang tidak terhingga kepada semua pembaca yang membeli buku cerita seram ini. Sokongan anda amat saya hargai kerana tanpa anda semua

64 total views, no views today