Saya jual ebook saya di Google Play Book…

MARKETPLACE EBOOK PERSONALPLATFORM JUALAN EBOOK

Selain di PublishDrive dan Draft2digital, saya juga menggunakan platform Google Play Book untuk memasarkan ebook-ebook terbitan Geinwo Enterprise. Cumanya, Google Play Book sangat ‘strict’ tentang pemasaran ebook menerusi channel mereka dan akaun publisher sangat limited. Walaubagaimanapun, apa yang paling saya suka mengenai pemasaran di Google Play Book adalah saya boleh membayar menggunakan kredit dari telefon

 2,551 total views

Saya jual ebook saya di Draft2digital

MARKETPLACE EBOOK PERSONALPLATFORM JUALAN EBOOK

Saya juga menggunakan platform ini iaitu Draft2digital untuk memasarkan ebook yang saya telah hasilkan. Pendaftaran adalah percuma dan seperti biasa, apa yang diperlukan adalah ebook yang telah siap untuk diupload ke laman web ini. Draft2digital. Jangan berlengah lagi, tunjukkan bakat anda dalam bidang penulisan dan dapatkan pendapatan sampingan dengan menghasilkan ebook anda sendiri! Jom daftar!

 724 total views,  1 views today

Saya jual ebook saya kat PublishDrive

MARKETPLACE EBOOK PERSONALPLATFORM JUALAN EBOOK

Untuk pengetahuan anda, pendaftaran adalah PERCUMA! Tiada yuran tersembunyi dan apa yang anda perlukan adalah ebook yang sudah siap untuk dijual melalui platform PublishDrive! Apa tunggu lagi? Jom buat duit dengan hasil penulisan ebook anda ke peringkat global. Jual buku anda ke seluruh dunia. My Affiliate link : Please Click link below https://admin.publishdrive.com/registration/aff/geinwoenterprise  646 total views,

 646 total views,  1 views today

Biodata Penulis blog/ebook

BIODATA PENULIS#art#beautiful#berlawandengansyaitanII#cute#fashion#follow#followme#geinwoenterprise#happy#instadaily#instagood#like4like#love#me#nature#photography#photooftheday#picoftheday#repost#selfie#summer#tbt#vve

Bismillahirahmanirrahim. Saya adalah penulis baru dalam dunia penulisan. Sebelum ini saya hanya menulis di Blog sahaja dan tidak pernah menulis atau pun menjadi penulis jemputan sepertimana sejarah latar belakang penulis-penulis yang lain. Saya menerima pendidikan sehingga ke peringkat ijazah di Universiti Sains Malaysia (USM) dalam bidang pengurusan. Saya juga mempunyai kelulusan dalam bidang Diploma Komputer

 1,276 total views

Amalan sebelum tidur

Uncategorizedamalan sebelum tidurpesan nabi kepada ali

Alfatihah 4x Al ikhlas 3x Selawat 3x Istighfar 10x Subhanallah alhamdullilah wala ila hailallah allahuakbar 4x Cerita ini sangat menarik, tolong luangkan masa untuk membacanya. ★Suatu hari Rasulullah SAW pernah bersabda kepada Ali ( R.A. ) : Wahai Ali, lakukanlah 5 perkara ini sebelum kamu tidur… ◆ 1. Berikan sedekah 4000 Dinar, kemudian tidurlah.. ◆2.

 43 total views

Cerita Santai “Mama Said”

Cerita Santai 6

Mama cakap aku ni umpama buku yang terbuka, macam-macam boleh ditulis di dalamnya. Jadi pastikan apa yang nak ditulis tu perkara-perkara yang baik-baik sahaja. Aku ingat lagi katanya, api yang paling hujung itu adalah api yang paling cepat terbakar dan aku kena ingat perkara ini elok-elok. Anak lelaki ni hatinya milik mamanya. Susah mamanya nak

 400 total views,  2 views today

Cerita Santai V

Uncategorized

Aku berjalan perlahan menaiki eskalator sogo dan bertentang mata dengan seorang wanita yang seperti pernah ku lihat. Dia mengukir senyum dan menyebut namaku. Kami berselisih dan dia masih menoleh ke arahku sambil melambai tangan. Eskalator ku arah ke atas manakala eskalatornya arah ke bawah. Aku bingung. “Siapa tu”? bisik hatiku. Aku menoleh semula ke bawah,

 462 total views,  1 views today

CERITA SANTAI IV

Cerita Santai IV#ceritamisteri#ceritapendek#ceritaringkas#ceritasantai#ceritasaspen#ceritaseram

Cerita Santai IV Petang tu hujan turun dengan lebat. Aku berhenti sekejap kat hentian motor bawah jambatan menghala ke jalan parlimen. Masa aku buka helmet nampak macam ada orang tengah mencangkung kat atas bukit kat tepi tempat aku parking motor. Aku buat tak tahu sahaja sebab aku beranggapan gelandangan kot. Aku mengelap muka dan kepala

 537 total views,  1 views today

Panduan Mudah Menukar Word Ke PDF

Panduan Mudah Menukar Word Ke PDF#panduan#panduanmudahpdf#panduanmudahword#panduantukarwordkepdf#teknikmudah#teknikoffline

Kebanyakan penulis buku suka menaip cerita mereka dengan menggunakan perisian MS Word kerana ia merupakan perisian yang paling mudah dan senang untuk digunakan. Kebetulan pula, banyak kemudahan-kemudahan dalam perisian tersebut boleh digunapakai bagi ‘mencantikkan’ lagi bentuk penulisan yang dihasilkan seperti jenis font, saiz font, warna font, table, formatting, menambah garisan, bentuk tertentu dan berbagai-bagai lagi

 460 total views