Saya jual ebook saya di Google Play Book…

Selain di PublishDrive dan Draft2digital, saya juga menggunakan platform Google Play Book untuk memasarkan ebook-ebook terbitan Geinwo Enterprise. Cumanya, Google Play Book sangat ‘strict’ tentang pemasaran ebook menerusi channel mereka dan akaun publisher sangat limited. Walaubagaimanapun, apa yang paling saya suka mengenai pemasaran di Google Play Book adalah saya boleh membayar menggunakan kredit dari telefon saya sahaja, tidak kira anda adalah pengguna Maxis, Digi ataupun sebagainya, anda boleh membayar menggunakan kredit tersebut. Sangat mudah bukan? Tak payah susah-susah nak bayar guna perbankan internet ataupun apa-apa sahaja yang berkaitan dengan akaun bank. Saya sebagai penjual ebook juga senang dengan cara penjualan begini. Menjimatkan masa dan tenaga dan pembeli boleh terus muat turun ebook dan baca dalam handphone sahaja!!

Anda dapat lihat console Google Play Book saya di atas.

Kat bawah ini anda boleh lihat graf penjualan ebook saya pada setiap bulan. Memang tak banyak, lagipun buat secara part time. Ada rezeki adalah jualan, yang penting berterusan bukan. Buat pengetahuan anda, keuntungan anda dibayar dalam dollar (USD). Kalau dapat USD10 dollar, dekat-dekat RM40 boleh dapat dalam akaun bank anda pada setiap 15hb.

Apa tunggu lagi, JOM buat ebook banyak-banyak. Kalau anda ada ebook dan nak tumpang jual kat akaun Google Play Book saya, anda boleh emel atau whatsapp saya ok!..

Click the photo!
Nak buku ni? (USD6.99 PER COPY) Anda boleh buat tempahan untuk pembelian nashkah bercetak pada hari ini. Sila dapatkan maklumat lanjut melalui 01120898979 ataupun geinwo@gmail.com
Nak buku ni? (USD11.99 PER COPY) Anda boleh buat tempahan untuk pembelian nashkah bercetak pada hari ini. Sila dapatkan maklumat lanjut melalui 01120898979 ataupun geinwo@gmail.com

Semoga bermanfaat.


 3,092 total views

Saya jual ebook saya di Draft2digital

KREDIT TO : SEAN DOLLWET
MY AFFILIATE LINK : PLEASE CLICK LINK BELOW
https://www.draft2digital.com/r/oRl9MY

Saya juga menggunakan platform ini iaitu Draft2digital untuk memasarkan ebook yang saya telah hasilkan. Pendaftaran adalah percuma dan seperti biasa, apa yang diperlukan adalah ebook yang telah siap untuk diupload ke laman web ini. Draft2digital.

Jangan berlengah lagi, tunjukkan bakat anda dalam bidang penulisan dan dapatkan pendapatan sampingan dengan menghasilkan ebook anda sendiri! Jom daftar! Draft2digital!!

 848 total views

Saya jual ebook saya kat PublishDrive

KREDIT TO : SELF-PUBLISHING WITH DALE
My Affiliate link : Please Click link below
https://admin.publishdrive.com/registration/aff/geinwoenterprise

Untuk pengetahuan anda, pendaftaran adalah PERCUMA! Tiada yuran tersembunyi dan apa yang anda perlukan adalah ebook yang sudah siap untuk dijual melalui platform PublishDrive!

Apa tunggu lagi? Jom buat duit dengan hasil penulisan ebook anda ke peringkat global. Jual buku anda ke seluruh dunia.

My Affiliate link : Please Click link below

https://admin.publishdrive.com/registration/aff/geinwoenterprise

 766 total views

Biodata Penulis blog/ebook

Bismillahirahmanirrahim.

Saya adalah penulis baru dalam dunia penulisan. Sebelum ini saya hanya menulis di Blog sahaja dan tidak pernah menulis atau pun menjadi penulis jemputan sepertimana sejarah latar belakang penulis-penulis yang lain. Saya menerima pendidikan sehingga ke peringkat ijazah di Universiti Sains Malaysia (USM) dalam bidang pengurusan. Saya juga mempunyai kelulusan dalam bidang Diploma Komputer Sains dari Universiti Teknologi Mara (UiTM). Bidang penulisan merupakan bidang sambilan saya kerana saya masih lagi berjinak-jinak dengan ilmu dalam menulis cerita atau menghasilkan karya kreatif dalam
genre kegemaran saya iaitu seram/misteri dan cinta/romantik. Segala kekurangan dan kekhilafan saya dalam menulis
cerita ini harap dimaafi kerana saya hanya manusia biasa yang tidak dapat lari dari melakukan kesilapan dan
kesalahan.

Tentu anda semua tertanya-tanya kenapa saya paparkan hasil penulisan saya di blog ini kan? Walhal cerita-cerita tersebut sedang dijual dalam bentuk ebook kepada peminat-peminat cerita mengikut genre masing-masing. Ini adalah kerana saya percaya “free marketing” lebih menguntungkan tanpa saya perlu mengeluarkan belanja promosi. Ditambah lagi, secara tidak langsung anda akan menjadi pengunjung tetap ke blog saya pada setiap hari. Jika anda bersabar anda akan menjadi pengikut saya yang setia pada setiap hari untuk membaca sambungan cerita yang saya tulis. Mungkin juga ada di kalangan anda yang tidak berapa nak sabar dan membeli ebook cerita yang sedang dipaparkan di blog saya yang serba kekurangan ini. Saya mengucapkan berbanyak-banyak terima kasih atas sokongan anda samada yang sedia untuk mengeluarkan wang bagi mendapatkan karya saya ataupun anda yang rajin melawat blog saya untuk membaca karya hasil tulisan saya. Kepada anda yang mungkin mempunyai minat yang sama seperti saya, saya sedia dihubungi oleh anda untuk mendapatkan panduan ataupun berkongsi-kongsi pandangan dan cadangan yang menguntungkan kedua-dua belah pihak. Jangan tunggu sampai esok sekiranya anda perlu untuk menghubungi saya. Emel dan nombor telefon saya ada dinyatakan dibawah profile pic saya.

Sesungguhnya yang baik dan sempurna itu hanya dari Allah swt dan yang tidak sempurna itu datang dari kelemahan diri saya sendiri.

Wassalam wbt.

Sekian,

Shah Iskandar

https://play.google.com/store/books/details/Shah_Iskandar_Berlawan_Dengan_Syaitan_3?id=lRlvDwAAQBAJ

 1,423 total views

Refleksi spontan kuliah ustaz pahrol mohamad juoi (SEKOLAH PENULISAN RAMADHAN 2021) oleh Shah Iskandar.

Refleksi spontan kuliah ustaz pahrol mohamad juoi oleh Shah Iskandar.

Saya baru tau untuk menjadi penulis, kena rajin membaca, membaca, membaca, baru mula menulis.

Saya baru tau untuk menjadi penulis, saya kena rajin menulis, bukan setakat pandai menulis.

Saya baru tau bakat menulis hanya 30% daripada keseluruhan skill menulis, 70% lagi datang dari ilmu untuk menulis.

Saya baru tau untuk menulis dengan baik, menulislah dari hati kerana keikhlasan kekal dan lebih mendatangkan kesan mendalam kepada audien kita.

Saya baru tau untuk menjadi penulis kena lenturkan jiwa dan akurkan akal kerana nawaitu itu penting dalam penulisan.

Saya baru tau untuk menjadi penulis, kena belajar melapangkan masa sendiri untuk menulis dan bukan menunggu masa lapang baru hendak menulis.

Saya baru tau, menjadi penulis yang baik tak perlu cipta kelainan kerana setiap penulis itu sudah unik dengan hanya menjadi diri sendiri, barulah kita boleh mencipta signature penulisan kita sendiri secara genuine.

Saya baru tau menjadi penulis ada tanggungjawab tersirat yang perlu diutamakan bukan sekadar mengejar populariti dan wang ringgit kerana ia datang sendiri tanpa dijemput apabila niat itu berpegang kepada tujuan dan bukan selain daripadanya.

Saya baru tau, konsep tepat untuk belajar menjadi penulis adalah dengan menulis dan menulis.

Terima kasih Ustaz Pahrol kerana berkongsi ilmu milik Allah. Alhamdullilah lebih banyak dikongsi maka lebih berkat dan afdhal.

Mohon maaf kalau saya tersilap dalam perkara² diatas.

 28 total views,  1 views today

Invite a friend to drive SOCAR!

Register your SOCAR account with referral code: R42WZM to get 5 HOURS FREE to drive a Passat, CX-5 or CR-V, and get it delivered to you for FREE with SOCAR-2-YOU. Download the SOCAR app to book from over 2,000 cars in KL, Selangor, Penang, JB, Ipoh, and Negeri Sembilan: https://go.socar.my/qaPVbBln5db

 99 total views,  1 views today

Bende viral

Bende viral

Hari ni aku layan youtube jap, boleh tahan bende viral dalam ni.

1. Ada kes india murtadkan perempuan islam,

2. perempuan viralkan polis yang tanya dia kenapa tak pakai bra,

3. kucing bunting putus kaki²nya, bukan 2 tapi empat².

4. Vaksin sampai ke lapangan terbang.

5. DJ bahankan cikgu ajar maths dalam Bahasa Inggeris.

6. Pak belang diladang sawit

7. Founder sugar daddy kena tangkap.

8. Kes solar rosmah mansor.

9. Rangka manusia dalam semak.

10. Owner kereta hyundai sonata yang terjunam ke cerun sudah dikenal pasti.

11. Cium kanak² oleh pengasas kecantikan.

12. SPM 2020.

13. Serpihan enjin kapal terbang jatuh atas rumah orang.

*Sumber dari youtube

 87 total views

BERLAWAN DENGAN SYAITAN 4 (akan datang)

Bab 1

Shah Iskandar cuba untuk membuka matanya namun dia tidak berdaya untuk melakukannya. Dirasakan terlalu berat kelopak mata tersebut umpama cuba mengangkat beban yang maha berat. Dia berdoa sebanyak-banyaknya agar mampu untuk menempuh kesukaran ini dan akhirnya dengan izin Allah, dia berjaya membuka matanya namun pandangannya agak kabur. Dia cuba memandang sekeliling namun tidak jelas dimatanya. Shah Iskandar melihat seseorang sedang berlari ke arahnya. Dicubanya berulang kali untuk mengecam. Akhirnya seorang lelaki sampai dan terus meriba kepalanya sambil memanggil-manggil namanya berulang-ulang kali. Adam : “Pak cik Shah! Pak cik!” Shah Iskandar hanya mampu melihat sahaja wajah itu tanpa kata-kata. Dengan spontan matanya tertutup. Adam meletakkan jarinya dirongga hidung Shah Iskandar dan mendapati lelaki itu masih bernafas. Dia meletakkan kepala Shah Iskandar ke tanah semula. Dengan kudratnya, Shah Iskandar dianjung ke bahu dan dibawa dengan seberapa segera dari kawasan pertempuran tersebut. Hari semakin gelap dan Adam membawa pak ciknya meredah kawasan hutan itu dengan harapan dapat menyelamatkan nyawa pak ciknya itu. Cukuplah satu nyawa sudah melayang sebelum itu. Dia tidak mahu kehilangan Shah Iskandar pula. Adam melangkah laju namun berhati-hati meredah laluan di dalam hutan tebal tersebut. Dia sudah hampir sampai ke kenderaannya yang berada dalam jarak beberapa meter lagi. Tiba-tiba dia menghentikan langkahan.  Di hadapannya terlihat seekor harimau yang sedang bersiap-sedia untuk menerkam. Peluh didahinya mengalir jatuh bertali arus. Tangan kirinya tegap memeluk tubuh Shah Iskandar. Tangan kanannya bergerak perlahan memegang parang dipinggang. Dia sedang bersiap untuk melancarkan serangan sekiranya perlu. Harimau yang sedang berdiri garang bergerak ke kiri dan kanan sambil menjeling tajam ke arah mangsa yang sedang berada dihadapannya. Harimau tu tiba-tiba mengaum kuat memecah keheningan senja. Matahari sudah hampir melabuhkan tirainya. Adam sedang berhadapan dengan musuh yang sedang kelaparan. Dibahunya ada Shah Iskandar yang memerlukan bantuan secepat mungkin. Pertempuran antara manusia dan haiwan ni tidak dapat dielakkan lagi. Adam mencabut parang dipinggangnya perlahan-lahan dan bersiap-sedia untuk mempertahankan dirinya dan pak ciknya yang masih pengsan diatas bahu kirinya. Harimau tersebut mula mengatur langkah dan cuba menghampiri mereka. Adam mengundur dan terlihat sebuah rimbunan pokok rendang yang lebat daunnya. Dengan sepantas kilat dia menghumban tubuh Shah Iskandar ke arah rimbunan pokok rendang tersebut dan mengatur kuda-kuda untuk mempertahankan diri dari serangan harimau yang bakal menjelma. Sebaik sahaja Shah Iskandar dihumban, harimau tersebut mengatur langkah menyerang mangsanya. Dengan larian pantas, pak belang menyerang Adam dengan menerkam ke arahnya dengan mulut terbuka luas dan gigi taring yang tajam, sedia untuk mengoyakkan tubuh mangsanya. Adam berundur dengan pantas sebaik melihat pak belang melompat dan menerkam dengan wajah yang bengis

 110 total views,  1 views today