Saya jual ebook saya di Google Play Book…

MARKETPLACE EBOOK PERSONALPLATFORM JUALAN EBOOK

Selain di PublishDrive dan Draft2digital, saya juga menggunakan platform Google Play Book untuk memasarkan ebook-ebook terbitan Geinwo Enterprise. Cumanya, Google Play Book sangat ‘strict’ tentang pemasaran ebook menerusi channel mereka dan akaun publisher sangat limited. Walaubagaimanapun, apa yang paling saya suka mengenai pemasaran di Google Play Book adalah saya boleh membayar menggunakan kredit dari telefon

240 total views, 2 views today

Saya jual ebook saya di Draft2digital

MARKETPLACE EBOOK PERSONALPLATFORM JUALAN EBOOK

Saya juga menggunakan platform ini iaitu Draft2digital untuk memasarkan ebook yang saya telah hasilkan. Pendaftaran adalah percuma dan seperti biasa, apa yang diperlukan adalah ebook yang telah siap untuk diupload ke laman web ini. Draft2digital. Jangan berlengah lagi, tunjukkan bakat anda dalam bidang penulisan dan dapatkan pendapatan sampingan dengan menghasilkan ebook anda sendiri! Jom daftar!

210 total views, 1 views today

Saya jual ebook saya kat PublishDrive

MARKETPLACE EBOOK PERSONALPLATFORM JUALAN EBOOK

Untuk pengetahuan anda, pendaftaran adalah PERCUMA! Tiada yuran tersembunyi dan apa yang anda perlukan adalah ebook yang sudah siap untuk dijual melalui platform PublishDrive! Apa tunggu lagi? Jom buat duit dengan hasil penulisan ebook anda ke peringkat global. Jual buku anda ke seluruh dunia. Sila lawati link ini : https://admin.publishdrive.com/registration/aff/geinwoenterprise 170 total views, no views today

170 total views, no views today

Biodata Penulis blog/ebook

BIODATA PENULIS#art#beautiful#berlawandengansyaitanII#cute#fashion#follow#followme#geinwoenterprise#happy#instadaily#instagood#like4like#love#me#nature#photography#photooftheday#picoftheday#repost#selfie#summer#tbt#vve

Bismillahirahmanirrahim. Saya adalah penulis baru dalam dunia penulisan. Sebelum ini saya hanya menulis di Blog sahaja dan tidak pernah menulis atau pun menjadi penulis jemputan sepertimana sejarah latar belakang penulis-penulis yang lain. Saya menerima pendidikan sehingga ke peringkat ijazah di Universiti Sains Malaysia (USM) dalam bidang pengurusan. Saya juga mempunyai kelulusan dalam bidang Diploma Komputer

530 total views, no views today

CERITA SANTAI IV

Cerita Santai IV#ceritamisteri#ceritapendek#ceritaringkas#ceritasantai#ceritasaspen#ceritaseram

Cerita Santai IV Petang tu hujan turun dengan lebat. Aku berhenti sekejap kat hentian motor bawah jambatan menghala ke jalan parlimen. Masa aku buka helmet nampak macam ada orang tengah mencangkung kat atas bukit kat tepi tempat aku parking motor. Aku buat tak tahu sahaja sebab aku beranggapan gelandangan kot. Aku mengelap muka dan kepala

55 total views, 1 views today

Panduan Mudah Menukar Word Ke PDF

Panduan Mudah Menukar Word Ke PDF#panduan#panduanmudahpdf#panduanmudahword#panduantukarwordkepdf#teknikmudah#teknikoffline

Kebanyakan penulis buku suka menaip cerita mereka dengan menggunakan perisian MS Word kerana ia merupakan perisian yang paling mudah dan senang untuk digunakan. Kebetulan pula, banyak kemudahan-kemudahan dalam perisian tersebut boleh digunapakai bagi ‘mencantikkan’ lagi bentuk penulisan yang dihasilkan seperti jenis font, saiz font, warna font, table, formatting, menambah garisan, bentuk tertentu dan berbagai-bagai lagi

44 total views, 1 views today

SEMPURNA

SEMPURNA#islamituindah#keampunan#muhasabahdiri#taubat#tuhanku

Sempurna Cinta yang kucari sejak kecil lagi membawa aku merata-rata Aku tak faham apa yang ku rasa Semakin aku melayannya semakin aku tenggelam didalamnya Aku cuba menyedarkan diriku yang terasa makin hanyut Dunia ini terasa terlalu luas untuk melihat deritaku Tiada siapa yang peduli Sesungguhnya cintaku ini tidak kekal rupanya Aku beralih arah Kali ini

32 total views, no views today

Cerita Santai III

Cerita Santai III#ceritamisteri#ceritapendek#ceritaringkas#ceritasantai#ceritasaspen#ceritaseram

Cerita Santai III Lokasi : Pejabat Waktu : 10.30 pagi Seseorang mengetuk pintu bilik. Aku : Masuk… Kawan : Assalammualaikum… Aku : Waalaikum salam. Ya, tuan. Lama tak jumpa… Kawan : Apa kabar ente? Aku : Ana baik baik sahaja. Ente? Kawan : Ana sihat, alhamdulillah… Aku : Baiklah, apa yang ana bole bantu ente?

54 total views, no views today

Cerita Santai II

Cerita Santai II#ceritamisteri#ceritasantai#ceritasaspen#ceritaseram

Cerita Santai II Malam tu aku balik kerja lewat. Tapi aku dah maklum dengan isteriku yang tersayang. Aku tak mahu dia tertunggu-tunggu aku balik. Lebih baik dia tidur sebab aku faham kerjanya dirumah banyak. Dahlah kerja kat ofis menimbun balik rumah  nak uruskan anak, suami dan macam-macam lagi. Sebagai seorang suami yang amat memahami seorang

41 total views, 1 views today

Bab 30 – Azazil dilaknat Allah (BDSII)

Bab 30 – Azazil dilaknat Allah (BDSII)#art#beautiful#berlawandengansyaitanII#cute#fashion#follow#followme#geinwoenterprise#happy#instadaily#instagood#like4like#love#me#nature#photography#photooftheday#picoftheday#repost#selfie#summer#tbt#vve

Bab 30 – Azazil dilaknat Allah Shah Iskandar kembali ke dalam kereta dan mula menghidupkan enjin kereta. Dia memandang ke arah cermin sisi sebelah kanannya. Dia memandu kereta berkenaan untuk membuat pusingan U dan menghala ke arah rumah Pak Ramlan. Dia bersendirian kini. Abah dan Sofea masih tidak dapat ditemui dan Shah Iskandar semakin risau

24 total views, no views today

Bab 29 – Pembalasan Azazil (BDSII)

Bab 29 – Pembalasan Azazil (BDSII)#art#beautiful#berlawandengansyaitanII#cute#fashion#follow#followme#geinwoenterprise#happy#instadaily#instagood#like4like#love#me#nature#photography#photooftheday#picoftheday#repost#selfie#summer#tbt#vve

Bab 29 – Pembalasan Azazil Aku memandu keluar dari kawasan persembunyian kami ketika datang ke rumah Pak Ramlan. Memandangkan rumah berkenaan sudah hangus terbakar, aku dan abah beredar dari kawasan berkenaan secepat mungkin. Abah kelihatan keletihan dan aku terasa juga. Hari sudah semakin lewat petang dan kami menghampiri waktu alam berpindah masa dari siang ke

23 total views, 1 views today

Bab 28 – Perlawanan Ulangan (BDSII)

Bab 28 – Perlawanan Ulangan (BDSII)#art#beautiful#berlawandengansyaitanII#cute#fashion#follow#followme#geinwoenterprise#happy#instadaily#instagood#like4like#love#me#nature#photography#photooftheday#picoftheday#repost#selfie#summer#tbt#vve

Bab 28 – Perlawanan Ulangan “Mungkin ini rumahnya…” bisik abah perlahan kepadaku. Aku bergerak menuju ke rumah tersebut. Kemudian langkahku terhenti apabila melihat beberapa susuk lembaga berlegar-legar di sekeliling kawasan rumah berkenaan. “Ada penjaga rumah rupanya…” ucapku perlahan sambil memandang ke arah abah. “Kita mesti berhati-hati…” amaran abah perlahan. Kami berlindung dibalik sebuah batu besar

26 total views, no views today

Bab 27 – Datuk Murad Tewas (BDSII)

Bab 27 – Datuk Murad Tewas (BDSII)#art#beautiful#berlawandengansyaitanII#cute#fashion#follow#followme#geinwoenterprise#happy#instadaily#instagood#like4like#love#me#nature#photography#photooftheday#picoftheday#repost#selfie#shahiskandar#summer#tbt#vve

Bab 27 – Datuk Murad Tewas Datuk Murad di tangkap ketika ingin keluar dari Malaysia melalui exit KLIA. Pihak polis yang sedang mencari suspek yang disyaki ada kaitan dengan pembunuhan dua orang ahli lembaga pengarah syarikat Cemerlang Venture berjaya ditahan selepas pihak imigresen memaklumkan kepada pihak polis kerana Datuk Murad telah disenaraihitamkan untuk keluar negara.

25 total views, no views today